Yoeri Havik wint in Himmerland Rundt!

Vandaag een lastige ronde in de finale tijdens de ronde in Hummerland Rundt met de streep een stukje bergop. Christoph Pfingsten zette Yoeri Havik perfect af in de finale en op ongeveer 400 meter voor de streep wist Yoeri Havik uit zijn wiel te komen om zo hard mogelijk naar die streep te rijden en met succes!

Yoeri Havik is helemaal in zijn nopjes: "Christoph zette mij perfect af voor de streep en ook Dion en Huub hebben daarvoor uitstekend werk verricht, kortom een geweldige prestatie van de ploeg en dit smaakt zeker naar meer!"

Sjoerd Kouwenhoven wordt derde in Exloo!
Ook de ronde van Exloo is succesvol verlopen. Na een 200 kilometer lange koers over de kasseien van Drenthe wist Brian van Goethem als eerste over de streep te komen. Sjoerd Kouwenhoven maakte deel uit van de kopgroep en wist naar de derde plaats te rijden.

Na 30 kilometer kasseienstroken was er nog maar een klein peloton van 50 renners over. Helaas moest Bas Stamsnijder hierbij verstek laten gaan vanwege materiaalpech. Op 30 kilometer voor de streep weten Ronan van Zandbeek en Sjoerd Kouwenhoven weg te rijden met 20 andere renners. Coen Vermeltfoort weet later bij deze groep aan te sluiten.

Uiteindelijk weet Sjoerd Kouwenhoven met 3 andere renners te ontsnappen en rijden samen naar de finish. Sjoerd probeert in de laatste kilometer te demarreren maar strand op de derde plaats. Coen wint de sprint van de achtervolgende groep en wordt hierbij vijfde.

Een knappe prestatie van Sjoerd Kouwenhoven aangezien hij in de neutralisatie al letterlijk met de grond gelijk gemaakt werd, hij heeft continue in de laatste groep gereden, meer dan tien keer gedacht om af te stappen en 209 kilometer later reed hij naar de derde plaats op karakter!