Yoeri Havik wint in Goes de ZLM Tour

De “ZLM tour om de Arjaan de Schipper Trofee” is een bijzondere wedstrijd. Het is namelijk de enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de “UCI Nations’ Cup under 23”. De renners die meedoen aan de ZLM tour, zijn de aanstormende wielertalenten van de toekomst.

Youri Havik wielrenner bij Cyclingteam De Rijke-Shanks was al vroeg in de wedstrijd actief. Na enkele kilometers onstond een kopgroep van 18 renners inclusief de Nederlandse ploeg. Echter bij de ravitaillering (Woensdrecht) was er weer sprake van een volledig peloton van 70 renners. In de buurt van Kruiningen werd de wapenstilstand verbroken. Uiteindelijk werd het peloton op de Kattendijksedijk tussen Wemeldinge en Goes volledig uit elkaar gereden. Daar was opnieuw de Nederlandse formatie verantwoordelijk voor. De Nederlanders wisten het ook af te maken. In de laatste kilometers ontsnapte Youri Havik aan de aandacht van een selecte kopgroep. Na 178,9 kilometer kwam Yoeri solo over de meet, de sprinter had goede benen en wachtte de sprint niet af en ging al eerder in zijn eentje richting de finish. Mark Dzamastagic (Sava) werd op enkele seconden tweede.

Door zijn zege wint Youri Havik de Arjaan de Schipper trofee. Hij kreeg als eerste Nederlander ook de Adrie de Winter prijs uitgereikt. Brian van Goethem kreeg van de jury, als meest strijdlustige renner, de trofee Niek Rentmeester uitgereikt.

Meer informatie kunt u vinden op Cyclingteam De Rijke-Shanks.