Shanks helpt Glasgow Airport met 75% reductie van afvalinzameling

Shanks is trots te vermelden dat een vijfjarig contract is afgesloten met Glasgow Airport om hun te ondersteunen in het reduceren van afvalinzameling. Door het inzetten van eigen technologie, de EcoCassettes, reduceert de afvalinzameling met 75%.

Met dit contract zal Shanks alle bestaande afvalcontainers vervangen door EcoCassettes met trommel op Glasgow Airport, waarvan 1 EcoCassette ongeveer gelijk staat met 15 grote rolcontainers. Ontworpen en ontwikkeld door EcoVision, een dochteronderneming van Shanks in Nederland zijn de EcoCassettes te bedienen met speciale pasjes om gedeelde toegang mogelijk te maken. Tevens zijn ze uitgerust met GPRS sensoren die de volheid van de compactors monitoren. Hierdoor wordt de planning automatisch geïnformeerd als de compacters vol zijn.

De traditionele vrachtwagen wordt vervangen door een moderne vrachtwagen met kraan die vier EcoCassettes per rit kan vervoeren, elk met een andere gescheiden afvalstroom. De toename van het aantal afvalstromen per bezoek gecombineerd met het feit dat alleen volle compactors ingezameld worden zal betekenen dat de inzamelingen worden gereduceerd. Dit heeft als resultaat dat CO2-uitstoot wordt verminderd en de passagiersbeleving op de luchthaven wordt verbeterd.

Klanten zoeken naar innovatieve, schone en kostefficiënte manieren voor hun afvalmanagement, hiervoor ziet Shanks de EcoCassettes als een belangrijke technologie. De oplossing van Shanks verhoogt de operationele efficiëntie door de gedeelde toegang en vermindering van zwerfafval.

Shanks heeft al 700 EcoCassettes geïnstalleerd in Amsterdam. Glasgow Airport is de eerste klant in Groot Brittanië die deze innovatieve afvaltechnologie gaat implementeren.

Gilles Crichton, Head of Assurance at Glasgow Airport, zegt “ Bij Glasgow Airport hebben we ambitieuze duurzaamheiddoelstellingen gesteld en zetten we ons in om de milieu-impact van onze activiteiten te verminderen. Het ontwikkelen van een duurzame en kosteffectieve aanpak van afvalmanagement is hiervan een onderdeel. Shanks biedt ons hiervoor de oplossing en daarbij verminderen we ook de CO2-uitstoot en beheersen we de kosten.